Ви випiкаєте вдома хлiб?

Якщо нi, то саме час почати! 

 

IНСТРУКЦIЯ з допiкання

  • Виймаємо хліб з морозильної камери, розкладаємо на відстані 2-3 см один від одного для розморожування. Паковання можна не знімати, в ньому хліб краще збереже вологу.

    Дефростація (або розморожування) відбувається за кімнатної температури, без протягу упродовж 15-30 хвилин.
     

  • Тривалість розморозки може змінюватись в залежності від виду і ваги продукта та температури в кімнаті. Ознакою того, що продукт розморожений і готовий до випікання є м’якість. При натисканні на поверхню хліба він має бути м’яким і прогинатись, в той час як поверхня замороженого буханця тверда і негнучка.

  • За 5-7 хвилин до кінця дефростації вмикаємо духову шафу.
    Попередньо розігріваємо її до температури 220°С.

  • Випікання має відбуватись з обов’язковою подачею пари! За відсутності парозволоження ваш хліб вийде пересушеним та із надто крихкою скоринкою. Якщо функція парозволоження у вашій печі відсутня, безпосередньо перед посадкою в піч необхідно добре зволожити поверхню хлібини питною водою.

  • При досягненні в печі необхідної температури (220°С), закладаємо хліб і випікаємо до рум’яної скоринки. Обираємо параметри програми випікання:
      Температура 200°С
      Час випікання 8-12 хвилин
      8-10 хвилин для хлібинок масою до 150г
      10-12 хвилин для хлібинок масою понад 150г
      Парозволоження середнє

     

  • Обов’язково звертайте увагу на колір скоринки наприкінці випікання. Температурний режим і час випікання може змінюватись в залежності від виду хліба, конструктивних особливостей печі та умов її експлуатації, а також ваших особистих вподобань щодо хрусткості скоринки.

  • Ось він перед вами, гарячий свіжовипечений хліб. Як би не вабив неймовірний хлібний аромат, що розливається всією домівкою, хлібу варто дати охолодитись. Нарізати і їсти варто вже остиглий хліб з різних причин. Це і вплив на здоров’я, зокрема на процес травлення, і естетичні міркування. Якщо нарізати гарячий буханець, то м’якуш може злипатись і тягнутись за ножем.

Смачного і будьте здорові!

Ми старались максимально деталiзовано описати цей процес. Та якщо у вас лишились питання або пропозицiї, напишiть нам у facebook або через вiконечко чату тут, на сайтi. Наша команда спецiалiстiв iз задоволенням допоможе зробити ваш хлiб iдеальним.

  • Facebook
  • Instagram